Jdi na obsah Jdi na menu
 

GRANIT Lampropeltis mexicana mexicana (Korálovka mexická)

Co  se týče korálovek GRANIT Lampropeltis mexicana mexicana, troufám si říci, že v "mexikánách" je to naprostý unikát a skvost, kdy tuto zcela novou a raritní formu, v České republice, jako první rozmnožil a upevnil chovatel Václav Chadima. Tato zajímavá forma vznikla spontánní mutací čisté formy L. mexicana mexicana.

 

Pro zvětšení kliknětePro zvětšení kliknětePro zvětšení kliknětePro zvětšení kliknětePro zvětšení klikněte

 

Dne 4.2.2012 bych si měl dovést pár těchto překrásných "mexikán", právě od Václava. Jinak ten, kdo chce více vědět o  "GRANITech", tak jej odkazuji na webové stránky Václava, kde v odkaze GRANIT Story zjistí vše o těchto korálovkách. Zde použité fotky pocházejí ze stránek  Václava, které později nahradím svými fotografiemi. Děkuji Václave. Zde je odkaz na jeho webové stránky :

 www.snakes.nafoceno.cz/GRANIT-Story.htm

www.snakes.nafoceno.cz/KoralovkyKingsnakes16.htm

 

Tak tady jsou fotky  GRANIT Lampropeltis mexicana mexicana, které jsem koupil 4.2.2012 od Václava. Další fotky jsou v "Moji hadi".

 

samec.jpg 

samice.jpg

par-1.jpg  

par-2.jpg

 

"GRANITům" může v "mexikánkách" konkurovat snad jen "PASTEL KING". "Pastelové" jsou po mnoho generací šlechtění kříženci Albino Lampropeltis  mexicana thayeri a Lampropeltis  ruthveni (zejména oranžové L. m. thayeri a L. ruthveni Albino). Tyto překrásné hady se pokusím letos rozmnožit a o "PASTEL KING" budu ještě na těchto stránkách všechny informovat. Nejhezčí "Pastel King" v České republice pocházejí z největší evropské kolekce těchto hadů, kterou vlastní Radim Soukup z Prahy. Jeho chovní jedinci pocházejí od PROFESSIONAL BREEDERS z USA a UNUSUAL ALBINO SNAKES z Anglie. Jediná škoda je pouze v tom, že od Radima Soukupa již delší dobu nejsou na trhu žádné odchovy těchto krásných a zajímavých korálovek. Ovšem jeho chovná zvířata převzal v roce 2013 do svého chovu Václav Chadima a již v roce 2014 nabízel odchovy těchto korálovek ve 3 barevných formách. Zde je odkaz na webové stránky Radima Soukupa, kde získáte více informací o "Pastelech" :

 

Horni

 

ALBINO PASTEL KING

 

kingpastel.jpg

 

  

Odkaz na Lampropeltis alterna, L. mexicana,  L. ruthveni a L. webbi :

 

Odkaz na Lampropeltis mexicana thayeri :

 click here for Mike Bodner

 

 Barevné formy Lampropeltis alterna :